Get Adobe Flash player
Dutch English French German

Dubbel/ Meerlaags passe-partout

Perfect afgewerkte lisjt met passe-partoutEen dubbel passe-partout wordt gemaakt door twee lagen passe-partoutkarton achter elkaar te bevestigen. Bij het achterste passe-partout wordt de uitsnede iets kleiner gehouden waardoor er een randje ontstaat. Deze rand is meestal 5mm breed maar kan in breedte varieren. Door drie, vier, vijf of nog meer lagen op deze manier te gebruiken kan je verschillende randen en kleuren combineren om bepaald effecten te creeren. Twee of drie lagen wordt zeer regelmatig gebruikt en dit zorgt voor een zeer afgewerkte uitstraling.

Bij inlijsten is het doel altijd om een goed samenhangend en geproportioneerd geheel te maken. Door meerdere lagen passe-partouts te gebruiken kan je naast een schitterende afwerking ook een groter gevoel van diepte creeren.

De tinten van de verschillende lagen passe-partout moeten goed bij elkaar- en bij de foto passen. Samen maken ze een brug tussen de lijst en de foto of kunstwerk. Wat veel wordt gedaan is bijvoorbeeld een lichte tint als hoofdkleur en dan 1 of 2 donkerdere tinten als binnenrand. De tinten die als binnenrand worden gebruikt combineren dan weer heel goed met de lijst terwijl de hoofdkleur het onderwerp in de afbeelding accentueert. (klik hier om direct naar de passe-partouts te gaan)

Een passe-partout moet om meerdere lagen te kunnen gebruiken rondom minimaal 3cm breed zijn. Wij adviseren om een breedte van ongeveer 5 cm te gebruiken bij lijsten tot ongeveer 40x50cm groot. Bij grotere lijsten is het mooi om het passe-partout nog wat breder te maken; bij 50x70cm ongeveer 7 a 8cm en bij nog grotere lijsten een cm of 10. Uiteraard is dit een richtlijn waarvan afgeweken kan worden en wat niet in allee situaties geldig is.

Om een dubbel passe-partout te bestellen kunt u twee of drie kleuren bestellen in de door u gewenste lijstmaat/buitenmaat. Bij het afrekenen kunt u in het vak voor opmerkingen aangeven wat de fotomaat/ binnenmaat moet zijn en dat u een dubbel passe-partout wilt. U geeft dan ook direct aan welke de hoofdkleur is en welke de binnenrand en eventueel de volgorde van de binnenranden. Wij bevestigen de verschillende lagen direct al stevig aan elkaar zodat het klaar is om in te lijsten. (Wanneer er onduidelijkheden zouden zijn dan nemen we altijd even contact met u op).

Wanneer u een passe-partout besteld dan wordt deze altijd voor u op maat gesneden, dit betekend dat wij moeiteloos een afwijkende maat voor u kunnen maken als u dat wenst en dit zonder extra kosten. U kunt in de online-winkel eenvoudig de door u gewenste kleur selecteren en bij de productdetails een standaard buitenmaat en eventueel een standaard fotomaat/ uitsnedemaat kiezen. Wanneer u maatwerk wenst dan kiest u de eerstvolgende maat groter; de eerste maat waaruit wij uw speciale maat kunnen snijden (voor een passe-partout in de afwijkende maat 39,5x48cm kiest u dan de buitenmaat 40x50cm). Bij het afrekenen kunt u onderaan de pagina in het berichtvak aangeven welke buitenmaat u wenst en wat de maat van de uitsnede moet worden.

Om maten door te geven kunt u eventueel ook altijd een bericht sturen via het contactformulier (klik).

Bij enige onduidelijkheid of ontbrekende gegevens nemen wij altijd even contact met u op.

Wanneer u twijfelt over een kleur, combinatie's van kleuren en/of combinaties met een lijst dan geven wij u graag advies. Wij weten graag wat u zelf in gedachten heeft voor uw afbeelding en ontvangen daarbij graag een foto per mail zodat wij kunnen zien wat voor u ongeveer de bedoeling is. Door onze jarenlange ervaring in onze winkel kunnen wij u op deze manier zeer goed adviseren.

Moet de foto die u wilt inlijsten nog worden afgedrukt? Wij beschikken over professionele kennis en -apparatuur om dit zeer goed voor u te kunnen doen. Voordeel is dat wij de foto direct voor u kunnen inlijsten en het geheel kant en klaar kunnen afleveren. Foto's mogen via e-mail worden aangeleverd, wanneer het een groot aantal is graag via Dropbox of evt. Wetransfer.

Joomla Plugin