Get Adobe Flash player
Dutch English French German

Passe-partout


Een passe partout is niet een stuk wit karton met een standaard maat vierkant gat.

Een passe partout is een zorgvuldig gemaakte afwerking voor uw lijst. Het is gemaakt van een zuurvrij fijnvezelig karton welke uw foto niet aantast. De uitsnede wordt op de afmeting van de foto gemaakt. Een passe partout is verkrijgbaar in vele verschillende kleuren. Een echt mooi resultaat wordt verkregen door verschillende tinten te combineren om zo meer diepte in het geheel te krijgen.

Naast een hele nette afwerking zorgt de juiste tint passe-partout er voor dat bepaalde kleurnuances uit uw foto of afbeelding meer geaccentueerd worden waardoor een foto bijvoorbeeld veel warmer van kleur kan worden en samen met passe-partout en lijst een samenhangend geheel gaat vormen.

Wij maken ook passe-partouts voor meerdere foto's, neem hiervoor even contact op, u krijgt snel antwoord (1-24u).

Heeft u vragen over een passe-partout dan kan dat door een bericht te versturen via dit formulier (KLIK), om alle passe-partouts in de winkel te bekijken klikt u hier (klik).

Wanneer u een digitale foto heeft waarvoor u een passe-partout nodig heeft dan kunt u deze foto per e-mail toesturen en kunnen wij op die manier een passend kleuradvies geven voor het passe-partout, maar eventueel ook voor de lijst. Indien gewenst kan de foto op onze professionele foto-apparatuur worden afgedrukt waarna wij de foto, het passe-partout en de lijst geheel op elkaar kunnen afstemmen om zo voor u een perfect kunstwerk te verzorgen geheel naar uw smaak en wens.

Enkele tips:

  • We willen graag een samenhangend geheel, kies dus een kleur die bij de foto past, een kleurvariant waarvan een afgeleide ook in de foto voorkomt en dan met name in het onderwerp/ aandachtspunt van de foto. Zit hier geen wit in, gebruik dan ook niet een wit passe-partout maar bijvoorbeeld een lichte cremetint. Probeer een bruggetje te maken tussen de foto en de lijst. Hulp nodig? Vraag ons gerust, wij helpen u graag.
  • Het passe-partout is in eerste instantie bedoeld om de inlijsting 'af' te maken en dus niet als opvulling tussen de foto en de lijst. Soms is het echter wel handig en slaat u met een passe-partout twee vliegen in 1 klap. Om ervoor te zorgen dat het er netjes en 'rustig' uit komt te zien kunt het beste een passe-partoutrand aanhouden van minimaal 3cm rondom en voor grotere en/of bredere lijsten nog een stukje breder. Ook hier geld dat wij u graag adviseren.
  • Gebruik voor meer diepte-gevoel twee of meer lagen over elkaar waarbij de achterste een dunne binnenrand direct rond de foto vormt. Dit kadert de foto schitterend in en wanneer u de binnenrand in een contrasterende kleur t.o.v. de buitenrand kiest en/of in een tint die in de lijst ook voorkomt dan geeft dit een groter gevoel van diepte in het geheel en het maakt het echt schitterend af.

Bekijk ook onze facebook-pagina voor leuke voorbeelden!

Joomla Plugin