Get Adobe Flash player
Dutch English French German

Wij geven graag advies

Wij geven graag adviesOm een schilderij, foto of andere kunst op de juiste manier in te lijsten kan je soms wel wat advies gebruiken. Het gaat om het maken van een goed geheel wat goed samenwerkt, we willen graag dat de kleur maar ook de vorm van de lijst bij het in te lijsten beeld past. Een passe-partout kan gebruikt worden om het geheel wat ruimte te geven en om rust in het geheel te brengen, daarnaast is het passe-partout vaak de brug tussen het beeld en de lijst; het sluitstuk. Dit sluitstuk moet ook qua tint natuurlijk perfect in het geheel opgaan. Dan is het ook nog belangrijk dat alles bij elkaar in de juiste proportie is, dat betekend dat de breedte van de lijst en de breedte van het passe-partout in verhouding moet zijn met elkaar maar ook met de totale grootte van het object. Tot slot is het ook niet onbelangrijk dat degene die van het kunstwerk mag gaan genieten de gemaakte keuze's kan waarderen,

het moet natuurlijk ook nog in de smaak vallen. Een goed geheel met misschien gewaagde keuze's valt echter gemakkelijkerin de smaak dan een schijnbaar veilige keuze die geen goed geheel vormt met het beeld.

Nogal een lijstje van zaken om aan te denken... In praktijk is het zo dat men meestal wel een aardige keuze kan maken. Daarbij is de keuze van de juiste lijst minder kritisch dan het kiezen van het juiste passe-partout. Omdat wij altijd voor het beste resultaat gaan proberen we op verschillende manieren service te bieden om uw inlijsting zo mooi mogelijk te maken en natuurlijk kunt u altijd bij ons terecht voor een goed advies. Wij hebben vele jaren ervaring met het inlijsten van foto's, schilderijen en andere kunst en kunnen aan de hand van een ge-emailde foto heel goed bepalen met welke soort lijst en passe-partout deze het beste tot zijn recht komt. Wanneer u een digitaal bestand heeft dan kunt u deze sturen naar info[at]1001fotolijsten.nl. Het is goed om vooraf even op de website te kijken naar een paar lijsten waarvan u zelf denkt dat deze geschikt zijn zodat we een idee hebben waar uw eigen voorkeur naar uitgaat en direct rekening kunnen houden met uw smaak. Ook is het goed om even de afmetingen van de afbeelding te vermelden, of u een passe-partout wilt gaan gebruiken en eventueel andere zaken die u van belang acht. Wij zullen dan vaak dezelfde dag of anders de volgende dag met een goed voorstel komen. U kunt ook contact opnemen door hier te klikken.

Wanneer u een passe-partout zoekt dan kunt u ons uiteraard om advies vragen maar u kunt eventueel ook een paar kleurstalen bestellen. Tegen een zeer laag bedrag bestelt u dan een aantal kleurstalen die worden gemaakt uit het echte passe-partoutkarton zodat u de exacte kleur kunt bekijken. In totaal leveren wij ongeveer 300 verschillende kleuren passe-partoutkarton.

Joomla Plugin