Leuke ideeën om foto’s voor te gebruiken

Leuke ideeën om foto’s voor te gebruiken

Wanneer je van fotograferen houdt is het ook erg leuk om iets speciaals met de gemaakte foto’s te doen. Er zijn tegenwoordig maar weinig materialen waarop het niet mogelijk is om een foto op af te laten drukken. Om te bepalen welk materiaal de beste keuze is voor de foto waar je iets bijzonders mee wilt doen hangt af van de plek waar je de foto wilt hebben. Daarnaast is het ook van belang hoe groot je de foto afgedrukt wilt hebben. Iets wat op de vensterbank moet passen heeft een heel ander formaat dan wanneer het een hele muur in beslag mag nemen.

Je kunt bijvoorbeeld een mooie natuurfoto op canvas of als poster laten afdrukken en aan de muur in je huiskamer hangen. Op deze manier kun je elke dag optimaal genieten van je favoriete foto.

Plexiglas met zuignappen erop is erg geschikt voor een raamdecoratie. Een steen leent zich uitstekend voor een fijn aandenken in de tuin. Maar ook voor schuttingen buiten is er een speciaal soort canvas en diverse soorten aluminium. Als je een kleine tuin hebt lijkt deze door een aantrekkelijke natuurfoto ineens vele malen groter.

Waarvoor je de foto wilt gebruiken kun je ook al over nadenken voordat de foto gemaakt wordt.

Als je de foto’s graag met andere mensen deelt is het een goed idee om er kaarten van te laten maken en ze naar je familie en vrienden te sturen als verrassing. Met name portretfoto’s zijn erg geschikt voor fotocadeaus. Een foto maakt een cadeau bijzonder en persoonlijk. De foto is een blijvende mooie herinnering, en indien deze op een gebruiksvoorwerp wordt afgedrukt wordt er erg regelmatig naar gekeken. Denk bijvoorbeeld aan koffiemokken, telefoon hoesjes, kussenslopen en tassen. Dit zijn cadeaus die regelmatig gebruikt worden als fotocadeau. Voor erg creatieve mensen is het natuurlijk prettig om zelf iets nieuws en speciaals te bedenken.

Het is ook mogelijk om foto’s op lekkernijen af te laten drukken. Een verjaardagstaart of een chocolade telegram met een foto erop is erg bijzonder om te krijgen. De foto zelf kan op deze manier niet bewaard worden omdat deze wordt opgegeten, maar dit maakt een lekkernij wel extra feestelijk!

cleanapp