Oefening baart kunst

Oefening baart kunst

Om ergens echt goed in te worden luidt het devies: Oefenen, oefenen, oefenen. En of je nu een professionele fotograaf wilt worden of dat je het slechts als hobby doet, ook voor fotografie geldt dit advies.

Wanneer je nog nooit een professionele camera in je handen hebt gehad, zul je toch eerst eens moeten beginnen met het kennismaken met het toestel. Dit doe je nu eenmaal het snelst door gewoon te beginnen. En het fijne van digitale fotografie is dat er geen risico aanhangt. Geen fotorolletje dat je eerst moet laten afdrukken om erachter te komen of je foto’s gelukt zijn. Zoek gewoon een mooi onderwerp voor je foto’s of een gave locatie en begin met schieten. Thuis kun je natuurlijk ook al oefenen met alle instellingen die je fotocamera heeft.

Leer daarnaast van je eigen foto’s, maar ook van die van anderen. Dat wil zeggen dat je op je gemak naar verschillende foto’s gaat kijken, deze leert observeren, en vervolgens gaat bepalen wat je wel en niet goed aan de afbeelding vindt. Door dit te benoemen of wellicht zelfs op te schrijven weet je in ieder geval wat je anders moet doen bij een volgende fotosessie.

cleanapp