Werken als fotograaf

Werken als fotograaf

Om daadwerkelijk met fotografie je geld te verdienen is een behoorlijk lastige klus. Er is namelijk ontzettend veel concurrentie, en sinds de komst van de geavanceerde camera’s op de smartphone is het voor veel mensen minder aantrekkelijk om een professionele fotograaf in te huren voor een mooi portret. Toch is het de moeite waard om jezelf te ontwikkelen in fotografie als dat je passie is, en misschien je eigen fotografiebedrijf op te starten middels een bedrijfslening aangezien de kosten behoorlijk op kunnen lopen.

Onderscheid jezelf van anderen

Je eigen stijl vinden is belangrijk om zo voor jezelf en voor de consument duidelijkheid te scheppen over wat jij te bieden hebt. Zo kan het bijvoorbeeld een keuze zijn om alleen portretfoto’s te maken, of juist alleen van landschappen. Ook is analoge fotografie weer helemaal terug van weggeweest en is dit erg populair onder jongeren. Als beginnend fotograaf is het lastig om daarin een keuze te maken en is het niet noodzakelijk je op één doel te richten, zeker als alle inkomsten in het begin meer dan welkom zijn. Toch is het verstandig om je op den duur verder te ontwikkelen op één specifiek onderwerp zodat potentiële klanten ook beter weten met wie ze te maken hebben.

Gebruik social media

Wat vroeger het visitekaartje was is nu social media geworden. Instagram is bij uitstek het belangrijkste medium geworden om fotografie te promoten. Het leuke daarvan is dat het er wemelt van de fotografen in spé, maar dat de professionals er bovenuit steken. Omdat het medium zo toegankelijk is zul je, mits het juiste gebruik van hashtags, veel volgers krijgen die jouw werk ontzettend zullen waarderen.

cleanapp