Accessoires voor je fotocamera

Accessoires voor je fotocamera

Wanneer je hobbymatig of professioneel veel fotografeert, zul je ook regelmatig op zoek zijn naar accessoires voor je fotocamera. In dit artikel een aantal onmisbare items voor de fervente fotograaf.

Statief

Wanneer je veel fotografeert is een statief een onmisbaar onderdeel van je camera uitrusting. Zeker wanneer je foto’s wilt maken met een langere sluitertijd, maar toch scherpe foto’s wenst kun je niet zonder statief. Een statief voorkomt namelijk bewegingsonscherpte en trillingen tijdens het fotograferen. Er zijn diverse soorten statieven op de markt, waarvan de driepoot wellicht de meestverkochte is.

Nekriem

Zeker wanneer je een zwaarder type fototoestel hebt (zoals een spiegelreflex) is een nekriem zeker geen overbodig accessoire. Zorg er wel altijd voor dat je een brede nekriem hebt met een goede gewichtsverdeling. Op deze manier voorkom je snijdende banden in je nek. Tegenwoordig zijn er allerhande soorten, kleuren en maten nekriemen te koop, waardoor je als fotograaf helemaal jouw eigen stijl door kunt voeren met dit handige accessoire.

Lensdoekje

Om de lens van je camera goed schoon te kunnen maken raden we aan om altijd een speciaal lensdoekje bij je te hebben. Met een dergelijk doekje voorkom je dat er krassen of beschadigingen op je lens terecht komen. Neem echter geen microvezel doekje, gezien deze pluisjes kunnen achterlaten op de lens.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

cleanapp