Welke foto’s hang je aan de muur?

Welke foto’s hang je aan de muur?

Ben jij een echte hobbyfotograaf? Dan heb je hoogstwaarschijnlijk honderden (al dan niet duizenden) prachtige foto’s in huis liggen. Deze wil je natuurlijk trots aan de muur hangen, maar je kunt ze niet allemaal een plekje geven. Het is dus van groot belang om goed te kiezen. Om je een beetje op weg te helpen, lees je in dit artikel drie tips over het kiezen van de beste foto’s. En maak je geen zorgen over het formaat van de foto’s, want je kunt ze gemakkelijk vergroten tot posters.

Welke foto past goed bij de rest van je interieur

Bij het uitzoeken van de foto’s is het belangrijk dat je niet alleen rekening houdt met de foto’s zelf, maar ook met je interieur. Heb jij veel donkere kleuren in huis? Dan is het niet slim om een foto te kiezen met felle neonkleuren. Je wilt immers graag dat de foto bij jouw interieur past. Let hierbij niet alleen op de kleuren, maar ook op de compositie van de foto. Wat staat er op de foto, en zou je dit graag terug willen zien in je interieur? Foto’s van zonsondergangen zijn bijvoorbeeld prachtig, maar deze zijn ook te koop als posters of schilderijen. Ben je op zoek naar iets unieks? Dan is het slim om dit soort algemene foto’s te vermijden en te kiezen voor een persoonlijke foto met bijvoorbeeld je familie of een bijzonder moment.

Bepaal aan de hand van de plek waar de foto komt te hangen

Veel mensen kiezen een foto, en gaan daarna pas op zoek naar de perfecte plek in huis. Laten we dat eens even omdraaien! Want als je precies weet waar een foto moet komen te hangen, weet je ook hoe groot de foto bijvoorbeeld moet zijn. Heb je slechts een klein plekje voor de foto? Dan is het niet slim om te kiezen voor een zeer gedetailleerde foto. Heb je juist een groot oppervlak? Dan kun je zowel kiezen voor grote landschappen als voor ingezoomde beelden. Maak je hierbij vooral geen zorgen over het formaat van de foto zelf. Er zijn namelijk veel online fotobedrijven waarbij je jouw foto’s kunt bewerken tot posters. Deze posters kun je los aan de muur hangen, maar ook inlijsten.

Fotomuren zijn ongelooflijk populair geworden in de afgelopen jaren. Kun je dus écht niet kiezen tussen al je foto’s? Dan is een fotomuur misschien wat voor jou. Let wel op, en combineer niet zomaar alle foto’s met elkaar. Het is belangrijk dat de foto’s samen éen geheel vormen, bijvoorbeeld door terugkerende kleuren of doordat ze allemaal zijn genomen op hetzelfde evenement. Zo voorkom je een rommelig geheel, en zorg je voor een échte kunstgallerij aan huis.

cleanapp