Cakesmash fotoshoot

Cakesmash fotoshoot

Cakesmash fotoshoots zijn sinds een aantal jaar enorm populair geworden in Nederland. Het is een hype die is overgewaaid uit Amerika, en voor veel ouders is het een hele toffe manier om de eerste verjaardag van hun kindje op een originele manier te vereeuwigen. Jij als fotograaf kunt hier natuurlijk op een mooie manier op inspelen, door dergelijke fotoshoots aan te bieden aan jouw klanten. Maar waar moet je zoal rekening mee houden bij een cakesmash shoot? Want je kunt je natuurlijk wel voorstellen dat een éénjarig kind al een geheel eigen willetje heeft. Tel daar een grote slagroomtaart bij op en je hebt binnen no-time een flinke kliederboel in je fotostudio. Beslis daarom vooraf sowieso of je dergelijke shoots überhaupt in je fotostudio wilt aanbieden, of dat je deze wellicht alleen maar op locatie gaat doen.

[IMAGE=cA2kDSftlICz.jpg]

Wel of geen thema?

[IMAGE=eb1Wk1dcC48w.jpg]

Veel ouders zullen ervoor kiezen om voor een bepaald thema te gaan bij een dergelijke fotoshoot. Het is dan natuurlijk wel heel leuk als jij als fotograaf diverse attributen kunt aanbieden om de foto’s mee op te leuken. Denk bijvoorbeeld aan ballonnen, slingers, confetti, verschillende kleuren achtergronddoek, et cetera. De ouders van de jarige kunnen dan zelf zorgen voor kleding in de juiste kleurstelling of stijl. Het is natuurlijk ook heel leuk om de baby in slechts een luier te hullen. Vies worden ze toch wel!

[IMAGE=en8I0WdwSWio.jpg]

Het onmisbare: de taart!

Natuurlijk mag bij een cakesmash fotoshoot de taart absoluut niet ontbreken. Wat voor soort taart men kiest is heel persoonlijk. Er zijn mensen die gaan voor een uit de kluiten gewassen cupcake met lekker veel slagroom erop, maar een goedgevulde slagroomtaart doet het natuurlijk ook altijd goed. Je kunt de ouders van de jarige Job een leuke taart laten bestellen of je kunt ervoor kiezen een volledig all-inclusive arrangement aan te bieden, waarbij de taart inbegrepen zit. Ga hiervoor bijvoorbeeld een samenwerking aan met een plaatselijke banketbakker of taartenwinkel. Dit is tevens de ideale manier om via elkaar klanten te werven. De taartenwinkel prijst jouw diensten aan, terwijl jij voor extra klandizie van de taartenwinkel zorgt. Win-win-situatie dus!

Geduld is een schone zaak

Houdt er rekening mee dat een cakesmash fotoshoot best een tijdje in beslag kan nemen. Zorg dus er dus voor dat je ruim in je planning gaat zitten. Niet alleen het voorbereiden en de fotoshoot zelf zullen tijd kosten, ook het opruimen daarna zal logischerwijs niet binnen vijf minuutjes gedaan zijn. Ook is het handig om jezelf vooraf te bedenken dat kinderen in het begin wat onwennig kunnen zijn, en dat het een tijdje kan duren voordat ze binnen met kliederen en knoeien. Grijp dan ook niet tussentijds in om het proces te versnellen, maar gun het kindje de tijd om los te komen. We garanderen je dat wanneer de jarige eenmaal doorheeft hoe leuk het is om te kliederen met de taart, het spreekwoordelijke hek van de dam is!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

cleanapp