Frans Lanting

Frans Lanting

Meervoudig World Press Photo winnaar Frans Lanting is één van de bekendere fotografen van Nederlandse bodem. De geboren Rotterdammer heeft zich in zijn carrière toegespitst als natuurfotograaf, en dat is niet onverdienstelijk gebleken. Lanting vergaarde landelijke bekendheid door zijn fotoreportage over Terschelling. Deze reportage vol met detailfoto’s, landschappen en sfeerbeelden werd door het natuurtijdschrift Grasduinen gepubliceerd.

Inmiddels mag Lanting zich onder de beste Nederlandse natuurfotografen rekenen, en heeft samen met zijn vrouw, Chris Eckstrom, diverse prachtige fotoboeken op naam staan. De plekken waar Lanting zijn reportages maakt zijn zeer divers, en de fotograaf schroomt dan ook niet om de ruigste en meest afgelegen plekken ter aarde te bezoeken om zijn beelden te schieten. Onder andere Antartica, de Amazonebekken en Afrika zijn plekken waar Lanting al meermaals is geweest. Gerenommeerde natuurbladen zoals Life, National Geographic en Audubon plaatsen dan ook regelmatig dankbaar de door Lanting geschoten kiekjes.

Inmiddels woont Lanting niet meer in zijn vaderland, maar is woonachtig in Santa Cruz in Califorië. Hier runt hij zijn eigen bedrijf waarin hij onder andere workshops en cursussen fotografie verzorgt. Een van zijn vaste uitgevers is daarnaast Taschen, gerund door Benedikt Taschen uit Los Angeles.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

cleanapp