Het nut van fotobewerking

Het nut van fotobewerking

Wanneer je jouw foto’s op de juiste manier en met de juiste software weet te bewerken, kun je de afbeeldingen nog mooier maken dan deze al zijn. Er is een veelzijdigheid aan bewerkingen mogelijk, mits je de juiste software voorhanden hebt. Maar welke bewerking gebruik je nu precies waarvoor?

Uitsnijden

Ondanks dat je zorgvuldig bent geweest met de compositie kan het natuurlijk nog steeds gebeuren dat er wat aanpassingen nodig zijn op dit vlak. Je kunt immers het beeld dat je schiet beter wat te ruim nemen en er daarna wat afknippen met een fotobewerkingsprogramma. Hiervoor gebruik je de uitsnede tool.

Belichtingswaarden aanpassen

Is je foto toch een tikje te donker of te overbelicht? Geen probleem, want elk deugdelijk fotobewerkingsprogramma heeft een mogelijkheid om de belichtingswaarden aan te passen. Daarbij kan het natuurlijk ook je persoonlijke stijl zijn om je foto’s wat donkerder of lichter te maken, om zo een eigen handtekening te geven aan het beeld.

De kleurintensiteit bepalen

Het aanpassen van de kleurintensiteit heeft vaak ook met een persoonlijke stijl te maken. Wanneer je de kleurintensiteit minimaal maakt zal je een zwart-wit versie van je afbeelding overhouden. Voer je de kleurintensiteit echter wat op dan springen de kleuren wat meer in beeld.

cleanapp